BereFit is een beweegprogramma voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar met overgewicht, een slechte conditie of een onvoldoende motorische ontwikkeling. Het doel van het programma is, dat kinderen fitter worden, gewicht verliezen, plezier krijgen in sporten en zich minder onzeker voelen bij een sportvereniging of de gymles op school.

Praktijk voor Kinderfysiotherapie Barneveld biedt BereFit aan in samenwerking met Diëtistenpraktijk Barneveld en het Centrum voor Jeugd en Gezin (orthopedagoog). Het programma duurt drie maanden. Het bestaat uit een intensieve training met sport, fitness en spel. De kinderen komen twee keer per week hiervoor naar de kinderfysiotherapiepraktijk. De trainingen worden buiten schooltijd gehouden.

Aan het begin en eind van het programma vindt er een meting plaats van conditie, kracht en coördinatie van de kinderen.

De diëtist en de orthopedagoog begeleiden de kinderen en ouders individueel. Dit kan onder andere gaan over praktische dingen. Bijvoorbeeld moeilijke situaties, die u thuis tegenkomt als uw kind wil afvallen. De diëtist organiseert ook spelactiviteiten om de kennis van de kinderen over gezonde voeding te verhogen.

Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u ons bellen of gebruik maken van het contactformulier.