Maarten Jen Hong Li

Maarten is in 1989 afgestudeerd als fysiotherapeut. Daarna heeft hij 15 jaar gewerkt op de Amerpoort; eerst 8 jaar op het KDC Onder 1 Dak, een dagverblijf voor kinderen met een verstandelijke handicap en/of gedragsproblematiek. De laatste 7 jaar op De Blauwe Vogel; een kinderdagcentrum voor ernstig meervoudig beperkte kinderen. Juni 2003 heeft hij de opleiding kinderfysiotherapie afgerond. Sinds 2007 is hij werkzaam in de praktijk en sinds 1 mei 2008 mede eigenaar. Daarnaast heeft hij de cursussen NDT- kinderen en sensorische informatieverwerking gevolgd. 

Sinds ik fysiotherapeut ben, heb ik altijd met kinderen gewerkt. Het is mooi om kinderen te helpen en ze te zien genieten, wanneer “doelen” bereikt worden.”

BIG nummer: 19034024604


Annet van Veldhuijsen

Annet is opgegroeid in Kootwijkerbroek en ging in Barneveld naar het Johannes Fontanus College. Voor haar studie Fysiotherapie verhuisde ze naar Utrecht, waar ze in 2008 afstudeerde. Na het afronden van haar studie heeft ze tot juni 2012 gewerkt als fysiotherapeut voor volwassenen in verschillende fysiotherapiepraktijken in Utrecht. In september 2010 is ze gestart met de Master Kinderfysiotherapie, welke ze in het voorjaar 2013 heeft afgerond. Annet heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van kinderen met bekkenbodemproblematiek (Kinderbekkenfysiotherapie) en kinderen met problemen in de sensorische informatieverwerking. Sinds eind 2011 is Annet werkzaam bij Kinderfysiotherapie Barneveld.

Het bezig zijn met kinderen heeft me altijd getrokken. De openheid en vrolijkheid van een kind zijn fijn om mee te werken. Het is zo mooi om de trots van een kind (of de ouder) te zien als het iets nieuws geleerd heeft of het bijvoorbeeld een bal gevangen heeft wat daarvoor maar steeds niet lukte. Het geeft veel voldoening om een kind spelenderwijs te helpen ontwikkelen.

Het is ook ontzettend mooi werk om kinderen en ouders te kunnen helpen wanneer het zindelijk worden niet lukt of wanneer er na een periode van zindelijkheid toch incontinentie ontstaat. Dit kan zo ingrijpend zijn in het leven van het kind en de ouder .”

BIG nummer: 39909512504


Tjitske Feitsma

Na haar afgeronde studie bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Limburg (1993) heeft Tjitske gekozen voor dit praktische beroep en studeerde in 1995 af als fysiotherapeut en een paar jaar later als kinderfysiotherapeut. Zij vindt het nog elke werkdag inspirerend om samen met kind, ouders en eventueel andere disciplines (school, kinderrevalidatie) te kijken naar de motorische mogelijkheden van een kind en die zo optimaal mogelijk te leren benutten. Het bij aanvang kijken, luisteren en maken van een goede probleemanalyse vindt Tjitske erg belangrijk. Sinds 2013 zet ze regelmatig Cogmed werkgeheugen training in. Dit is een wetenschappelijk bewezen moderne trainingsmethode om kinderen met ADHD, ASS, dyslexie, en dergelijke, te helpen bij het verbeteren van hun werkgeheugen, zodat concentratie en planning beter verlopen.

Tjitske heeft in de kinderrevalidatie (Heideheuvel, therapeutische peutergroepen Trappenberg), op scholen (o.a. Berg en Boschschool Bilthoven) en in meerdere eerstelijns kinderfysiotherapiepraktijken gewerkt (o.a. Amersfoort). Ze ziet het als een mooie uitdaging om samen met haar collega’s in deze fijne praktijk aan het werk te zijn en vanaf 1 september 2019 mede eigenaar te zijn.

“Al bijna 20 jaar vind ik kinderfysiotherapie een fantastisch vak! Het is mooi en dankbaar om samen te kijken hoe een kind zijn/haar motorische mogelijkheden zo optimaal mogelijk kan inzetten om plezier en zelfvertrouwen te ervaren bij de dingen die hij/zij doet in het dagelijks leven, zowel thuis, op school als in de vrije tijd.”

BIG nummer: 69045319304 


Marloes Kamphuis

Al tijdens haar opleiding fysiotherapie wist Marloes dat ze zich graag wilde specialiseren tot kinderfysiotherapeut. Een eindstage bij het kinderteam van Revalidatiecentrum ViaReva in Apeldoorn gaf hiervoor nog meer bevestiging. Na het afstuderen als algemeen fysiotherapeut (Enschede, 2008) heeft ze eerst een jaar werkervaring opgedaan in een praktijk in Apeldoorn. Tijdens de Masteropleiding Kinderfysiotherapie in Breda is Marloes voornamelijk met kinderen gaan werken bij een andere eerstelijnspraktijk in Apeldoorn en vervolgens in praktijken in Nijkerk en Renswoude. Sinds het afronden van de opleiding (2013) behandelt Marloes alleen nog maar kinderen.

In de afgelopen jaren heeft Marloes verschillende cursussen gevolgd, waardoor ze zich gespecialiseerd heeft in de behandeling van sport- en inspanningsklachten en blessures bij kinderen en jongeren. Tevens heeft ze veel ervaring in het behandelen van schoolkinderen met schrijfproblematiek. Momenteel is ze bezig met een verdiepende opleiding voor het behandelen van zuigelingen met meer complexe problematiek. Tijdens het behandelen van zuigelingen kan haar ervaring als draagconsulent ook een mooie toegevoegde waarde hebben.

Elk kind is uniek en heeft zijn eigen hulpvraag welke vraagt om een specifieke benaderingswijze. Dit maakt het werk erg uitdagend en afwisselend. Samen met het kind en ouders werken aan een oplossing voor het bewegingsprobleem waardoor activiteiten (weer) beter lukken en het kind hierdoor beter mee kan doen thuis, op school of op de sportclub geven mij veel voldoening en energie.

BIG nummer: 39909836904


Claire Hoogma

Claire heeft in 2008 de opleiding Fysiotherapie afgerond en een jaar later is ze gestart met de Masteropleiding Kinderfysiotherapie. Die heeft ze in 2012 afgerond. Beide opleidingen heeft ze gevolgd in Utrecht. De eerste jaren na de opleiding kinderfysiotherapie heeft ze zowel met volwassen als met kinderen gewerkt. Sinds 2019 werkt ze alleen als kinderfysiotherapeut. Ze heeft tot eind 2022 in verschillende eerstelijns praktijken gewerkt in de regio Rotterdam. In de jaren dat Claire werkzaam is als kinderfysiotherapeut heeft ze zich gespecialiseerd doormiddel van verschillende opleidingen en cursussen. O.a schrijfproblematiek bij kinderen, kinderen met problemen in de sensorische informatieverwerking en baby’s met een voorkeurshouding. Sinds begin 2023 werkt ze bij Kinderfysiotherapie Barneveld.


Kinderfysiotherapie is echt een heel mooi vak! De diversiteit in leeftijd en ontwikkelingsniveau maken het werk afwisselend. Ik vind het mooi om bij te dragen aan steeds weer een nieuwe sprong in de ontwikkeling en motoriek van kinderen. Samen spelend leren, plezier hebben in bewegen en vertrouwen krijgen in zijn/haar eigen lichaam, dat staat bij mij voorop! Kinderen zijn puur, eerlijk en vriendelijk, heerlijk om daarmee samen te mogen werken.

BIG nummer: 19909867904